De Publicat el 2 de juliol de 2024

Imatge | Aldahra Lleida UA

Deu medalles lleidatanes al Campionat de Catalunya sub-16 i un nou rècord català

Lleida va acollir el passat dissabte 29 de juny el Campionat de Catalunya sub-16, una prova que ens va deixar el rècord de Catalunya de la lleidatana Mariona Armero

El passat dissabte 29 de juny, la pista d’atletisme municipal de les Basses d’Alpicat va acollir el Campionat de Catalunya sub-16, una prova que va reunir els i les millors atletes de la categoria de promoció, i que ens va deixar el rècord de Catalunya de Mariona Armero, atleta de l’Aldahra Lleida UA, a la prova de la llargada. Amb marca de 5.96 m, Armero va batre un rècord de feia vuit anys. La mateixa atleta va ser campiona també dels 300 mll, penjant-se així un doble or.

A banda d’aquest rècord, altres atletes de l’Aldahra Lleida UA van aconseguir moments destacats. La llançadora de javelina Àngela Sellart es va proclamar campiona de Catalunya amb una marca de 36.59m. En la mateixa modalitat, Jan Tomàs va aconseguir la medalla de plata amb una marca de 47.79m.

En llançament de disc, Pau Rosell va aconseguir el tercer lloc amb una marca de 41.26m. Alex Sola es va proclamar tercer de Catalunya als 300m amb un temps de 37.21; Jana Queralt es va proclamar subcampiona de Catalunya als 100m tanques amb un temps de 14.12; i Bru Flores es va proclamar tercer de Catalunya also 3000m marxa amb un temps de 14:00.33.

L’atleta Màxim València, de l’AA Xafatolls, va pujar al tercer esglaó del podi en la modalitat de 3000 mll amb un temps de 9’36”12. En la mateixa modalitat, la Rabab Ouzemmou, del Club Atletisme La Pobla de Segur, es va penjar la medalla d’or amb un temps de 10:30:41 per davant de la corredora Berta Galana, del JA Sabadell. Ouzemmou s’ha proclamat Campiona de Catalunya en la mateixa distància per tercera vegada consecutiva des de l’any 2022. Els i les atletes es disputaran el Campionat d’Espanya el pròxim 20 de juliol a Lleida.