De Publicat el 23 de març de 2022

Fitjove, iniciativa per promoure l’oci actiu en l’adolescència i acostar els valors positius i transformadors de l’esport en aquest col·lectiu.

Una IX edició amb 4.400 alumnes participants a la primera fase i 500 adolescents a la segona.

El Fitjove arriba a la seva IX edició amb 22 municipis, 70 centres educatius, uns 200 grups de 4rt d’ESO i uns 4.400 alumnes a la primera fase, així com 500 adolescents a la segona fase. La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i la Secretaria de Salut Pública van iniciar el programa el curs 2013-14 com a experiència pilot a 4 municipis (Badalona, l’Hospitalet, Gavà i Terrassa), una llista que ha anat creixent fins als 22 actuals (Badalona, l’Hospitalet, Terrassa, Valls, Balaguer, Salt, Tortosa, Vic, Igualada, Ulldecona, Reus, Manresa, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, les Roquetes del Garraf, Mollerussa, Móra d’Ebre, Tarragona, Granollers, Cervera, Amposta i Figueres).

Aquesta iniciativa, executada per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), mitjançant el Consell Català de l’Esport, i la Secretaria de Salut Pública, a través de la Subdirecció General de Drogodependènciesté com a objectiu promocionar l’exercici físic en adolescents de 4t d’ESO (15 i 16 anys), d’instituts i escoles concertades adherides al Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE).

Fitjove consta d’una primera fase escolar en què l’alumnat de 4rt d’ESO fa una sortida didàctica a una instal·lació esportiva de fitness propera per conèixer les activitats, espais i maquinari, i fer un tastet de la oferta d’activitats dirigides. En la segona fase es convida l’alumnat, especialment el que no fa cap activitat física ni esportiva, a apuntar-se a l’oferta d’activitats dirigides del centre esportiu, dues tardes a la setmana, pagant una quota reduïda gràcies a la subvenció de la Generalitat de Catalunya.

El Fitjove forma part del Pla Interdepartamental de salut pública (PINSAP) i del Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya, i compta amb la participació de la Fundació Esportsalus en el disseny, la implementació i la coordinació tècnica, així com el suport dels Ajuntaments implicats, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Imatges: Generalitat de Catalunya

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

seventeen + 6 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.