De Publicat el 14 d'agost de 2023

30 anys de patinatge artístic a Bellcaire

No es pot negar que Catalunya és una potència important en el patinatge artístic sobre rodes. A la comarca de la Noguera trobem el Club Patí Bellcaire, club referent del patinatge artístic lleidatà i català. Amb una cinquantena de patinadores i patinadors, el club vetlla per la formació en valors i aptituds com a esportistes, fonaments que les acompanyin també en el seu creixement com a persones

Va néixer l’any 1993 essent una activitat extraescolar a la localitat. El Club Patí Bellcaire va passar a ser una nova entitat esportiva municipal, posant les bases del que és actualment, gràcies a l’empenta d’un grup de veïns. “L’objectiu era que s’ho passessin bé, aprenguessin la disciplina artística i practiquessin un nou esport”, explica Laura Tolosa, presidenta del club des de fa dos anys i membre de junta des de fa vuit.

Van començar amb un grup petit i actualment ja compten amb una cinquantena de patinadores i patinadors de diferents edats especialitzats en les modalitats de Lliure, Solo Dance i Parelles. Nens i nenes d’Ivars d’Urgell, Balaguer, la Fuliola, Àger i altres municipis, s’adrecen a Bellcaire per entrenar-se. “Són moltes hores de feina per aconseguir tirar endavant un projecte com aquest en un municipi d’una mica més de 1.000 habitants”, assegura Tolosa. En aquest mateix sentit, afegeix que “la prioritat del club mai ha estat crear campions del món, sinó gaudir de l’esport, aprendre a competir amb valors i fer equip. Aquesta és la nostra política”.

La responsable tècnica és la Mònica Planes, que des de ben petita ha anat sobre rodes. Porta a l’esquena tota una experiència com a patinadora i com a entrenadora. Fa deu anys que forma nens i nenes al CP Bellcaire, passant també per les Borges Blanques i Torregrossa. Al seu equip compta amb quatre monitores.

Les claus: esforç i constància

El fet de formar part d’un equip de competició va acompanyat d’un gran compromís per part del patinador, tant cap al club com cap als companys i al conjunt en general. A pesar de no viure del patinatge, sí que viuen per ell i és per això que molts cops han de posar per davant els entrenaments a la seva vida personal. “El patinatge artístic ens ensenya que amb esforç i constància podem arribar més lluny”, emfatitza Mònica Planes. Un bon treball comporta moltes hores de preparació, per les quals a vegades s’han de fer sacrificis.

David Alonso, patinador del CP Bellcaire, assegura que “el patinatge sobre rodes és un esport poc valorat, però molt difícil alhora”. Alonso, de 15 anys, patina des que en té quatre. El passat mes d’abril es va proclamar campió de Catalunya de parelles d’artístic promocionals a La Jonquera amb Ares Rosselló.

“És molt gratificant veure l’evolució de les patinadores. Des del primer dia, que les agafes de les mans perquè no caiguin de cul a terra, fins ara, l’evolució és abismal”, s’emociona l’entrenadora.

Fotografies de Laura Quintana García

El CP Bellcaire ha estat inclòs a les imatges del calendari 2023 de la Diputació de Lleida. FOTO: Jordi Bonet

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.