De Publicat el 27 de gener de 2023

El projecte Referents visita el CRAE Torrevicens

Mig centenar de nens i adolescents reben la visita del seleccionador d’Ucraïna Lluís Cortés i la campiona del món màster d’atletisme Eva Ribalta

El projecte educatiu “Referents” va arribar el 25 de gener al CRAE Torrevicens, on mig centenar de nens i adolescents van rebre la visita del seleccionador d’Ucraïna i extècnic del Barça femení, Lluís Cortés, i la campiona del món màster d’atletisme Eva Ribalta, que els van fer una xerrada sobre valors mitjançant l’esport. La iniciativa la coordina l’organitzador d’esdeveniments esportius Ramon Folguera mitjançant el portal digital FemBase i col·labora la Paeria.

En aquesta ponència, Lluís Cortés va exposar que “els valors són la base de la piràmide per arribar a l’èxit, i perdre també forma part del procés”. L’entrenador va voler posar èmfasi en el fet que dirigeix a “un equip de noies que han de jugar tornejos amb una guerra al seu país i sabent que tenen el pare o un germà combatent, que les seves mares o germanes s’han quedat allà o, fins i tot, que alguns de tots aquests familiars han mort durant els bombardejos. I, tot i això, s’agafen a l’esport i competeixen donant-lo tot”.

Per la seva banda, Eva Ribalta va explicar que ella va deixar durant un temps de fer running, però va reprendre l’activitat física. A més guanyo curses i és una gran alegria, però la satisfacció més gran és que faig el que m’agrada. No importa si tens un mal dia i no guanyes. L’important és tenir la determinació d’acabar la cursa. Penseu que potser ha entrenat les mateixes hores i s’ha esforçat el mateix el qui guanya que el que queda més enrere”, va dir als nens i joves assistents. Ramon Folguera va destacar que “a la vida pots escollir entre el camí fàcil, que significa no fer res, o lluitar pels teus somnis”.

“Referents” treballa als centres educatius amb alumnes de cinquè i sisè de Primària, d’ESO, Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE), centres tutelats i centres socials de barri, entre altres. La iniciativa de FemBase finalitzarà el juny de 2023 amb una desena de centres visitats.

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.