De Publicat el 13 de juliol de 2022

L’Acudam de Mollerussa participa en el Campus de Xavier Estrada

Els dies 11 i 13 de juliol set nois i noies del Servei de Teràpia Ocupacional de l’Acudam han compartit vivències amb els participants del campus impulsat pel neuropsicòleg i àrbitre internacional de VAR Xavier Estrada

Amb l’objectiu d’impulsar l’esport inclusiu i trencar prejudicis, el Campus Xavi Estrada, instal·lat en el Complex Esportiu Antoni Palau de Torrefarrera, ha obert les seues portes a set nois i noies de l’Associació Comarcal Urgell d’Ajuda al Minusvàlid (ACUDAM). Des de la seua primera edició l’any 2020, el campus impulsat i organitzat pel neuropsicòleig i àrbitre internacional de VAR Xavier Estrada ha realitzat accions solidàries amb diverses entitats de la provincia com l’Associació Esportiva Píbody, Integra Lleida o l’Associació AFANOC de Lleida.

“Cal promoure i liderar projectes que vagin en la línia d’integrar la igualtat d’oportunitats i vetllar per l’esport inclusiu”, assegura Estrada. I afegeix que “es tracta d’un campus pioner de multiesport, amb un programa específic de tecnificació de futbol i que està dissenyat no només per desenvolupar les capacitats físiques i esportives dels nens i nenes, sinó també, i de forma molt especial, per potenciar les psíquiques, cognitives i emocionals”.

Esport per a tothom

Amb tot això, els dies 11 i 13 de juliol, els nois i noies del Servei de Teràpia Ocupacional de l’ACUDAM han compartit vivències amb altres infants i joves del món de l’esport que participen en el campus. “Valorem positivament aquesta oportunitat que ens ha brindat el Xavi Estrada. Permet que persones amb discapacitat i sense puguin practicar l’esport conjuntament, ja que molt campus esportius no faciliten aquest accés”, asseguren des de l’ACUDAM.

L’activitat física és una de les eines més eficaces per integrar en la societat les persones tant de manera individual com col·lectiva. Tant és així, que la Carta internacional de l’educació física, l’activitat física i l’esport de la UNESCO ho reflecteix en un dels seus articles. «L’educació física, l’activitat física i l’esport poden millorar la salut mental, el benestar i les capacitats psicològiques perquè enforteixen la seguretat corporal, l’autoestima i la confiança en un mateix, disminueixen l’estrès, l’ansietat i la depressió, augmenten la funció cognitiva i desenvolupen una àmplia gamma de competències i qualitats, com ara la cooperació, la comunicació, el lideratge, la disciplina i el treball d’equip, que contribueixen a l’èxit mentre es juga i s’aprèn i en altres aspectes de la vida».

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

sixteen − 7 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.