De Publicat el 28 d'abril de 2023

Club Atlètic Escatxics, la història d’un gran club humil

El Club Atlètic Escatxics d’Agramunt és una de les entitats de referència al municipi. És un club humil, amb història i un gran palmarès. Sense instal·lacions, i aprofitant la zona verda del municipi, compten amb més de 150 atletes i algun d’ells amb projecció internacional. Aquesta és la història d’un gran club humil

L’any 1995 una colla d’amics d’Agramunt que es trobaven sovint per anar a córrer, amants de l’esport, inicien l’activitat social i esportiva del Club Atlètic Escatxics, però no és fins el 2015 que es constitueix com a club d’atletisme. 28 anys més tard d’aquells inicis, els Escatxics compten amb més de 150 atletes de diferents edats, ja sigui dins de l’àmbit d’escola del club (fins als 16 anys) i l’àrea d’adults. 9 tècnics, coordinats per la Montse Sala, s’encarreguen de dirigir els entrenaments dels atletes del club.

Un dels objectius que té l’escola és formar els infants perquè se sentin part d’un equip. “L’atletisme és un esport individual que, de vegades, es converteix també en un esport d’equip”, assegura Albert Martín, membre de la junta del CA Escatxics. En aquest mateix sentit, afegeix que “destaquem la companyonia, l’esport com a salut i també com a educació”.

La particularitat del club agramuntí és que la seua zona d’entrenament és l’espai verd del municipi. “La nostra modalitat per excel·lència és l’atletisme de fons perquè no disposem d’instal·lacions per entrenar altres modalitats, és per això que qualsevol bon resultat en l’àmbit català, o més enllà, és una alegria doble”, diu Martín.

El CA Escatxics és un club humil, però amb un punt d’ambició que ve marcat per la història de l’entitat. Atletes com Roger Súria, Cesc Boix, i Silvia Puigarnau, tots tres amb projecció internacional, s’han format al club d’Agramunt.

L’any 2022 Súria (C.A. Igualada) va participar en la prova dels 3000 metres obstacles al Campionat del Món de categoria Sub-20 celebrat a la ciutat colombiana de Cali. D’altra banda, l’atleta agramuntí Cesc Boix (C.A. Igualada) es va proclamar campió de Catalunya de 3000 metres llisos en la categoria sub20 masculí el mes de febrer. La temporada 2023 estarà molt marcada, per Boix, per la beca que ha aconseguit per estudiar i competir amb l’equip de la universitat nord-americana d’Eastern Kentucky, on competirà a partir del pròxim mes de setembre.

Albert Martín, qui també és atleta del grup d’adults, assegura que per a ells “l’atletisme ens permet desconnectar de la rutina, la feina i totes les preocupacions del dia”.

Una de les tasques que s’ha fet en el darrer any ha estat l’aposta per l’esport inclusiu, obrint les portes del club a esportistes amb diversitat funcional intel·lectual. “Volem facilitar l’accés a l’esport a qualsevol persona, és per això que esperem que molts altres infants i joves amb diversitat funcional s’animin a formar part del nostre club”.

Els Escatxics encaren el futur amb la mirada posada a continuar eixamplant la base del club en les diferents disciplines i asseguren que “ens arriben moltes sol·licituds d’infants i joves que volen endinsar-se en el món de l’atletisme amb nosaltres”, conclou Albert Martín.

El Club Atlètic Escatxics ha estat inclòs a les imatges del calendari 2023 de la Diputació de Lleida. FOTO: Jordi Bonet

Fotografies de Laura Quintana García

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.