De Publicat el 23 de febrer de 2023

Club Esportiu Claror, quan l’esport no té límits

El Taller Claror vetlla per la defensa dels drets, la dignitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de l’Alt Urgell. Amb aquest objectiu, l’entitat va crear el seu propi club l’any 1996, el CE Claror, on una vintena de personses practiquen esport sense límits

Lluny dels focus mediàtics hi ha tot un moviment esportiu de persones amb discapacitat intel·lectual que és molt eixerit i que a l’Alt Urgell representa el Club Esportiu Claror, ubicat a la Seu d’Urgell. El club, que aplega una vintena de participants, va néixer oficialment l’any 1996 i ho va fer, sobretot, com a factor socialitzador. “La felicitat no entén de diferències”, asseguren des de l’entitat Taller Claror. La seua finalitat, i la del seu club esportiu, és l’acompanyament de persones amb discapacitat intel·lectual de l’Alt Urgell per ajudar-les a assolir una qualitat de vida i un desenvolupament personal.

Maite Ferrer, tècnica esportiva del CE Claror, fa 25 anys que treballa a l’entitat ideant, coordinant i impulsant el projecte. “Per a ells és molt important la pràctica esportiva perquè els millora la qualitat de vida i els permet desconnectar”, explica Ferrer. En aquest mateix sentit, afegeix que “és un col·lectiu que s’ha vist molt afectat per la covid-19 i l’esport els ajuda en el seu progrés”.

Amb una aposta clara per integrar l’activitat física en el dia a dia dels seus programes i serveis, el club de Taller Claror participa de forma habitual en els campionats organitzats per la Federació ACELL i col·labora activament en els Jocs Special Olympics. El club destaca en la pràctica de la natació, atletisme, petanca, bàsquet i piragüisme. Des de la seu de Taller Claror, tots els divendres surt un autocar que es dirigeix al Centre Esportiu Esquitx de la Seu d’Urgell, on practiquen natació. Allà els espera l’Edith, que des de fa 2 anys acompanya a la Maite en les sessions de natació. “Treballar amb ells és molt agraït, s’ajuden i et faciliten molt la feina”, coincideixen ambdues entrenadores.

A banda dels efectes saludables que té l’esport sobre tota persona, en el cas dels usuaris del CE Claror la motivació, la superació, les alegries i l’esperit de grup agafen valor extra. Així ho fan veure dia a dia i en les competicions en què participen. Els pròxims reptes esportius del club són la celebració dels Jocs Special Olympics, que tindran lloc a Granollers del 30 de març al 2 d’abril, i on el CE Claror competirà en la disciplina d’atletisme; i el Campionat Territorial de Petanca a la Seu d’Urgell el 29 d’abril. Maite Ferrer, que se’ls coneix molt bé, assegura que “per a ells anar als Special Olympics és molt emotiu i per a mi, que soc l’entrenadora, també”. Tot i que el club destaca pels seus resultats en moltes de les competicions, “no ens centrem en els números sinó en gaudir dels valors que ens aporta l’esport i en socialitzar amb altres clubs del territori”, afegeix.

El Club Esportiu Taller Claror ha estat inclòs a les imatges del calendari 2023 de la Diputació de Lleida. FOTO: Jordi Bonet

Fotografies de Laura Quintana García

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.