De Publicat el 20 de juny de 2024

El Govern destina 10,1 milions d’euros per la tecnificació i l’alt rendiment dels esportistes

A través del Programa d’Alt Rendiment Català (ARC), del qual formen part 5.333 esportistes catalans, el Govern ha atorgat beca a 552 esportistes de diversos nivells de 69 especialitats

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, va presidir dimecres 19 de juny l’entrega de les beques a 134 esportistes que durant aquesta temporada han rebut el suport del Govern de la Generalitat per dur a terme la seva preparació esportiva al Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues de Llobregat. Aquest grup d’esportistes forma part del Programa d’Alt Rendiment Català (ARC), al qual el Govern ha destinat aquest curs 10,1 milions d’euros per potenciar el talent de més de 5.000 dones i homes i ajudar-los a arribar a l’elit.

Amb aquest acte, celebrat al complex esportiu d’Esplugues de Llobregat, l’executiu ha refermat el compromís amb l’alt rendiment català i el suport als esportistes en el seu camí cap a l’excel·lència. Tal com va subratllar la vicepresidenta Vilagrà: “Catalunya és un referent arreu del món, no només per la qualitat dels seus esportistes sinó també per la gran xarxa que formen clubs, entitats i federacions esportives que treballen intensament per donar la millor preparació als esportistes”. Així mateix, va posar en valor tots els centres acadèmics que contribueixen a garantir la professionalització del sector, entre ells l’Escola Catalana de l’Esport, que aquest any celebra els seus 40 anys de formació permanent.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Anna Caula i Paretas, va afirmar que els esportistes de tecnificació “comparteixen l’ADN esportiu del país i són capaços d’excel·lir tant en el món competitiu com en l’acadèmic”. “Amb els recursos que els ofereix el Govern, els fem el camí més còmode possible per arribar a dalt de tot”, va concloure.

A través del Programa d’Alt Rendiment Català (ARC), del qual formen part 5.333 esportistes catalans, el Govern, a través d’Esportcat, ha destinat aquest curs 10,1 milions d’euros a tots els programes d’alt rendiment i tecnificació, i ha atorgat beca a 552 esportistes de diversos nivells de 69 especialitats. Amb el suport de 284 entrenadors, el col·lectiu de nois i noies s’entrenen en 8 centres, un dels quals és el Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues. La Generalitat ha destinat 650.000 euros per donar suport al centenar de joves d’aquest últim centre que van visitar el dia 19 de juny.

El Programa ARC aporta els elements tècnics, econòmics i materials necessaris per millorar les condicions de l’entrenament i de competició de l’esportista, sense deixar de banda la formació personal i acadèmica. En la piràmide del procés cap a l’excel·lència, l’esportista accedeix primer als punts de tecnificació (clubs), després passa pels Centres de Tecnificació Esportiva i, finalment, arriba al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.

Enguany, el Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues ha acollit esportistes d’11 modalitats diferents: bàsquet, atletisme (cecs i deficients visuals, i paralítics cerebrals), ciclisme (pista), esgrima, patinatge artístic sobre gel, patinatge de velocitat sobre gel, handbol, natació artística, pentatló modern i voleibol. Del total des 134 esportistes, 98 són noies i 36 nois, que han gaudit d’una beca d’entrenament, d’intern/a o mixta. Pel que fa a les disciplines, les beques estaven repartides en bàsquet (24 esportistes); atletisme de cecs i deficients visuals (7); atletisme de paralítics cerebrals (2); ciclisme de pista (4); esgrima de sabre (9); patinatge artístic gel (5); patinatge de velocitat gel (13); handbol (20); natació artística (15); pentatló modern (6) i voleibol (29). A banda del d’Esplugues, la resta de centres de tecnificació repartits per Catalunya són el de Terres de l’Ebre-Amposta (Tarragona), el de Banyoles (Girona), el del Ripollès (Girona), el de la Seu d’Urgell (Lleida), el de la Vall d’Aran i el Barcelona International Sailing Center (Sant Adrià del Besòs).

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.