De Publicat el 13 de juny de 2024

Imatge | Generalitat de Catalunya

Esportcat avança en l’esport inclusiu

L’objectiu és aconseguir la igualtat d’oportunitats i d’accés a l’esport, segons la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física

Esportcat continua apostant per la promoció de l’activitat física i l’esport entre les persones amb capacitats diferents, amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre els beneficis d’una pràctica esportiva continuada i adaptada a cada necessitat. “Utilitzem l’esport com a vehicle per millorar la salut de les persones, afavorir la cohesió social, transmetre valors i fomentar hàbits positius entre la ciutadania”, destaca Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física.

Entre les accions destacades, recentment s’ha lliurat material per a la pràctica de golbol -porteries, pilotes, proteccions, màscares i cintes de senyalització- a diversos Consells Esportius de Girona i Tarragona. Aquesta mesura busca incentivar la promoció escolar d’aquest esport específicament dissenyat per a persones amb discapacitat visual. Pròximament, la resta de Representacions Territorials d’Esportcat també rebran aquest material.

L’entrega del material de golbol és la continuació de quatre proves pilot d’atletisme, boccia, golbol i natació, realitzades l’any 2023 en el marc del Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya 2020-2030 (PEEC20-30), per tal d’incloure la competició inclusiva en el programa dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC).

Accions inclusives d’Esportcat

A més del suport al golbol, Esportcat ha impulsat altres accions per fomentar un esport més inclusiu:

Formació Tècnica: Un pla pilot pioner per formar personal tècnic en esport inclusiu, amb més de 150 persones formades a les comarques gironines. Aquesta formació inclou vuit píndoles formatives de cinc hores i un curs de vint hores.

Subvencions: Una subvenció de 209.000 euros per a 32 centres d’educació especial que treballen per promocionar la pràctica esportiva entre persones amb capacitats diverses. La dotació ha permès adquirir material adaptat per a l’activitat esportiva.

Bicicletes Adaptades: Cessió de bicicletes al CEM Can Felipa de Barcelona de “HandCycles, HandBikes” adaptades per a la pràctica del ciclisme per a persones amb diversitat funcional.

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.