De Publicat el 20 de novembre de 2023

Esportcat celebra els 4ts Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit el lliurament dels 4ts Premis del Pla Català de l’Esport a l’Escola. 24 centres educatius, entitats, consells esportius i persones coordinadores i dinamitzadores han rebut el reconeixement pel seu compromís amb la millora de l’esport escolar català

Esportcat va celebrar el dia 16 de novembre, a l’INEFC Barcelona, la quarta edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), organitzada per l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya amb el suport del Consell Català de l’Esport amb el suport i la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física. Aquesta nova edició és un reconeixement a aquelles entitats i persones que al llarg del curs 2022-2023 han utilitzat “la màgia de l’esport” per construir una “societat saludable i amb valors”, i han donat als més joves una educació integral i “eines de vida molt valuoses”, recalca Anna Caula.

En el seu parlament, i davant representants del món educatiu i esportiu de tot el territori, la secretària general ha agraït “el treball en xarxa i arreu del país” que fa possible el PCEE i tot l’engranatge de l’esport escolar català, “on tot comença, dins el marc de l’esport circular”. “A partir dels valors de l’esport aportem una nova manera d’entendre la societat”, ha afegit, a la vegada que reconeixia el paper de les persones i entitats premiades en “el foment de la inclusió”.

Així mateix, Anna Caula ha recordat que el Govern treballa en la legislatura de l’esport femení per “transformar imaginaris i estereotips”, començant des de la base de l’esport, on l’expressió ‘jugar com una nena’ es converteixi en “un motiu d’orgull”. Finalment, ha recordat l’aposta econòmica del Govern cap a l’esport escolar, al qual destina 7,9 milions d’euros, 6 dels quals als consells esportius.

Anna Caula reivindica l’esport com “una eina màgica” per construir “una societat saludable i amb valors”

S’han lliurat 24 guardons a centres de primària i secundària, seccions esportives escolars, associacions esportives escolars, consells esportius, dinamitzadors/es, coordinadors/es de primària i secundària i altres persones de tot el territori català en les categories “Premis a la trajectòria del curs” i “Premis a projectes singulars”. Enguany, s’ha incorporat la categoria nova de coordinador/a novell/novella.

En l’esdeveniment, també hi han assistit Anna Chillida, directora general d’Alumnat del Departament d’Educació; Ignasi Velasco, coordinador de l’Agrupació Esportiva d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya; Salvador Valls, representant de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC); Joan Plana, president de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), i Eduard Inglés, director de l’INEFC Catalunya, entre altres representants del sector esportiu i educatiu.

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.