De Publicat el 18 d'octubre de 2023

Esportcat ofereix un nou curs per formar professionals en la prescripció de la recepta esportiva

La formació s’emmarca en l’objectiu del Govern d’augmentar el nivell d’activitat física de la població per millorar la seva salut

L’activitat física és una eina indispensable per gaudir de bona salut i millorar la qualitat de vida de tota la població. A Catalunya, fa anys que es despleguen models de prescripció d’activitat física amb resultats excel·lents. Malgrat tot, cal seguir impulsant i seguir formant tots als agents implicats, ja que la tendència al sedentarisme és una realitat ben visible.

És en aquest objectiu que el Govern català té en marxa des de fa anys el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), treballat pels Departaments de la Presidència (a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física-Esportcat) i de Salut, que busca incrementar el nivell d’activitat física de tota la ciutadania de Catalunya per a la millora de la seva salut i benestar.

Anna Caula: “Apostar per la promoció de l’activitat física és una inversió en salut i en la millora de la qualitat de vida”

Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, afirma que el curs “aportarà les eines necessàries perquè aquests professionals de l’esport es converteixin en un dels perfils clau del programa: els que desenvolupen la prescripció del professional sanitari amb exercici físic per la salut”. Per Anna Caula, “hem de tenir molt clar que apostar per la promoció de l’activitat física no és cap despesa, sinó una inversió en salut i en la millora de la qualitat de vida. La pràctica habitual d’esport i activitat física ens aporta beneficis a molts nivells: de salut, socials, mentals, etc.”

Els principals objectius d’aquesta nova formació són facilitar l’adquisició de les habilitats necessàries per fer seguiment de programes comunitaris en activitat física i exercici saludable; millorar el coneixement de les i els professionals per realitzar una intervenció d’exercici físic saludable; fomentar el treball en xarxa d’aquest col·lectiu i crear sinèrgies per construir diferents unitats d’exercici saludable dirigit a la població adulta; impulsar propostes d’exercici físic saludable per a l’abordatge precoç del sedentarisme, així com saber identificar les barreres de l’exercici físic i potenciar l’adhesió a estil de vida actiu autònom.

Informació del curs

El curs, que estarà disponible properament, està finançat amb fons Next Generation dins el subprojecte Transformació Digital aplicada a l’Activitat Física per a la Salut i la Medicina Esportiva.

Poden accedir al curs educadors/es físics/ques esportius/ves que tinguin el graduat o llicenciatura en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) i estiguin col·legiats/es al Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC)

Contingut del curs (9 mòduls):

1: Introducció al curs de formació per educadores i educadors físics esportius

2: Diferències entre sedentarisme i comportament sedentari

3: Recomanacions actuals d’exercici físic

4: Patologies més prevalents

5: Adherència a l’exercici i estil de vida actiu

6: Adopció de conductes saludables. Motivacions i barreres

7: Disseny d’estratègies comunitàries

8: Protocols del programa de prescripció i recepta esportiva

9: Casos pràctics i consignes als pacients

Curs gratuït. Disponible totalment en línia d’octubre a desembre de 2023

Durada: 20 hores. En línia asincrònic.

Certificat per l’Escola Catalana de l’Esport

500 places disponibles

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.