De Publicat el 16 de gener de 2024

Fem Base col·labora amb el Tour del Talent 2024

Lleida serà la primera parada d’aquest esdeveniment itinerant que fins al mes de maig també passarà per Salamanca, Cadis, Santander i Madrid. En total, més de 350 ponents participaran en les més de 250 activitats que s’organitzaran a les cinc parades del Tour del Talent

La ciutat de Lleida inaugurarà la tercera edició del Tour del Talent de la Fundació Princesa de Girona, que visitarà cinc ciutats de l’Estat amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels joves. L’esdeveniment posa el focus en els “centennials” i les seves principals preocupacions.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat amb el director de la Fundació Princesa de Girona, Salvador Tasqué, i el director del Tour del Talent, Jordi Estruga, la programació que compta amb més de 50 activitats que se celebraran a diferents espais de la ciutat del 22 al 26 de gener. FemBase intervé el divendres 26 al pavelló poliesportiu Juanjo Garra en la jornada del Tour que està dedicada a l’esport. La conferència es dedicarà a projectes transformadors relacionats amb el futbol i la King’s League, a partir dels quals, s’abordaran els aspectes innovadors i s’analitzaran les oportunitats que ofereixen, així com diferents claus per fer front a l’èxit i el fracàs, de la mà d’Infojobs. Ramon Folguera del portal digital Fem Base, posarà sobre la taula el projecte Lleida League.

Larrosa ha apuntat que a Lleida hi ha uns 17.000 joves d’entre 10 i 19 anys i uns 17.500 que tenen entre 20 i 29 anys, d’una població de prop de 148.000 habitants, i que aquest col·lectiu és una de les prioritats. De fet, ha explicat que el nou govern municipal ha alineat Joventut, Educació i Ocupació en una mateixa Regidoria perquè és un dels grans reptes, preparar els i les joves perquè puguin trobar un projecte professional i afrontar un millor futur.

Lleida, ciutat amfitriona

L’acte principal del Tour del Talent Lleida 2024 tindrà lloc el dimarts 23 de gener amb la celebració del primer Princesa de Girona CongresFest, que inclourà xerrades inspiradores, col·loquis i música en directe i en el decurs del qual s’anunciarà el guanyador/a del Premi Princesa de Girona CreaEmpresa 2024. A cada ciutat s’anunciarà el guanyador d’una de les categories dels premis i en el cas de Lleida serà el de la categoria CreaEmpresa.

El director general de la Fundació Princesa de Girona, Salvador Tasqué, destaca “la il·lusió amb la qual encarem aquesta tercera edició del Tour del Talent, plena de novetats de contingut i amb formats innovadors i on, per exemple, estrenarem el Congrés Princesa de Girona, que estarà present a totes les parades, amb xerrades inspiradores, tallers i debats que promouran el desenvolupament del talent a cada ciutat convertint el jove en l’autèntic protagonista”.

Un dels protagonistes d’aquest congrés serà el ghanès Ousman Umar, Premi Princesa de Girona Social 2022, que amb només tretze anys va emprendre el seu viatge cap a Europa buscant un futur millor i que el va portar per una dura croada de quatre anys. Actualment és fundador de Nasco Feeding Minds, una ONG des d’on es desenvolupen projectes educatius i aules informàtiques per a zones rurals d’Àfrica. A més, aquesta trobada comptarà amb el testimoni de Rafel Jordà, Premi Princesa de Girona CreaEmpresa 2023, que revelarà de quina manera el seu projecte ha revolucionat la indústria dels satèl·lits i d’Alfred García, músic, compositor i intèrpret que ha esdevingut un fenomen musical i social.

Salvador Tasqué assenyala que les activitats són gratuïtes i per participar-hi només cal inscriure’s a la pàgina web de l’entitat. De moment s’hi han apuntat 2.500 joves d’entre 17 i 35 anys i la previsió és arribar a cinc mil. A banda de Lleida, el Tour del Talent passarà per Salamanca (19 al 23 de febrer); Cadis (18 al 22 de març); Santander (22 al 26 d’abril) i Madrid (8 al 9 de maig).

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.