De Publicat el 22 de juliol de 2024

Lleida acull el Campionat d’Espanya sub 16 a Les Basses

Mariona Armero i Jana Queralt, de l’Aldahra Lleida, es proclamen campiones d’Espanya en 300 metres i 100 tanques, respectivament. Rabab Ouzemmou, de la Pobla de Segur, guanya la medalla de bronze en 3.000 metres i Jan Tomàs, de l’Aldahra Lleida, en llançament de javelina

Catalunya va tancar les competicions de l’aire lliure en pista amb el Campionat d’Espanya sub 16 celebrat els dies 20 i 21 de juliol a Lleida. Més d’un centenar d’atletes catalans d’entre els més de 700 d’arreu de l’estat, van omplir durant dos dies les pistes d’atletisme de Les Basses, amb la gestió i organització de l’Aldahra Lleida.

Dos atletes de l’Aldahra Lleida, Mariona Armero i Jana Queralt, es van proclamar campiones d’Espanya en 300 metres i en 100 metres tanques, respectivament, en una jornada en què l’atletisme lleidatà va sumar una medalla de bronze, amb Rabab Ouzemmou, del CA la Pobla de Segur, en 3.000 metres, amb marca de 10:27:80 i també en un any en què ha estat campiona de tres disciplines diferents.

Mariona Armero, que dissabte es va quedar a un centímetre del podi en la prova de salt de llargada, va dominar diumenge els 300 metres firmant un crono de 39.59 per penjar-se l’or. Jana Queralt va aconseguir la victòria als 100 metres tanques amb una marca de 13.98 amb vent il·legal, però suficient per aconseguir el primer lloc. L’atletisme lleidatà va tancar aquesta competició amb quatre medalles, ja que a les tres de diumenge se suma el bronze aconseguit dissabte per Jan Tomàs, de l’Aldahra Lleida, en llançament de javelina.

Bru Flores, de l’Aldahra Lleida, va ser setè en 3.000 marxa i Màxim Valencia, de l’AA Xafatolls, l’11è en 3.000 metres amb una marca de 9:43.50. Les dues jornades de competició van ser retransmeses en directe per les càmeres de Lleida TV.