De Publicat el 6 de juliol de 2022

Neix un nou club de futbol femení: el Terres de Lleida CFF

L’entitat recluta jugadores des de la categoria prebenjamina fins a amateur. Descentralitzada en tres seus, Rosselló, Cervera i Mollerussa, iniciaran les competicions el mes d’octubre

La província de Lleida compta amb una nova entitat; es tracta del Terres Lleida CFF, un equip de futbol que complementarà l’oferta d’aquesta disciplina en l’esport femení. En el seu primer any de vida, el Terres de Lleida femení vol reclutar jugadores d’entre 6 i 18 anys. Per tant, el club començarà a competir la temporada vinent en totes les categories de futbol base, a més d’un altre equip amateur. Fins al moment compten amb una vuitantena de jugadores.

El projecte ha nascut de la mà de Jordi Martínez i Andrés Ibáñez, exentrenadors dels equips femenins de l’AEM fins al final de la temporada 2020/21,  amb l’objectiu de “facilitar la pràctica d’aquest esport a les jugadores del nostre territori i aconseguir l’excel·lència esportiva”, assegura Martínez.  Els directors esportius consideren que l’experiència obtinguda al llarg d’aquests anys els ha permès veure el potencial del futbol femení, però també els seus punts febles. En aquest sentit, Martínez argumenta que “els llargs desplaçaments des del municipi d’origen fins a la seu d’entrenament és un dels motius pels quals moltes noies pengen les botes. Per això hem descentralitzat l’entitat i ens hem centrat en tres punts estratègics de la província per arribar a tothom”. Rosselló, Cervera i Mollerussa són les seus que acullen el nou club lleidatà. Durant l’etapa base cada seu tindrà un equip, fins a juvenil i sènior que es concentrarà tot a Rosselló.

El director esportiu assegura que el Terres de Lleida CFF és “una opció diferent amb algun afegit a les opcions dels clubs esportius de la província. Com a gran diferencial, incorporem el servei d’un nutricionista per generar nous hàbits en les jugadores i un fisioterapeuta pel tractament de lesions i el retorn a la competició”.

A banda de donar importància a la preparació física i psíquica de les jugadores, també volen que el seu entorn compti amb els majors serveis possibles. Per aquest motiu, han habilitat el servei de coaching esportiu tant per a familiars com per a entrenadors i tècnics. Martínez reflexiona que “per aconseguir l’alt rendiment és necessari no sols combinar el  talent innat amb una bona preparació física i tècnica, sinó també amb un bon entrenament mental i emocional de les atletes i el seu entorn per prevenir i solucionar conflictes”.

Amb el naixement d’aquesta nova entitat, el Terres de Lleida és el tercer equip íntegrament femení de la província de Lleida juntament amb el FC Pirineus de La Seu i el Soses Femení.

Comparteix aquesta història a les teves xarxes socials!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.